hétfő, november 15

"Excerebráció"

No, igen! Már az első bejegyzésem arról szól, hogy ki vagyok purcanva...

Persze nem teljesen, csak agyilag. :) Ezért is a cím... (Az excerebratio az agyvelő kiürítése a koponyából. Mindez latinul. - Én is csak kigugliztam...)

Azért nem olyan vészes a helyzet, csak iszonyú agymunka helyesen, érthetően beszélni egy teljes mértékben természetellenes szövegben. Igen, igen, a központozás a kulcs, de ha ez ember nyelve előtt a költő már jól megcsűrte-csavarta a mondatokat, akkor a 10-15. oldal körül már a szegény mezei bábos színész szeme is zsibbad-jojózik, nemhogy a nyelve! Aztán ott van még a türelem, ami most nem annyira termett rózsát... De azért legalább sokat nevettünk! A három görcs-herold... Mókás, ahogy mindhárman egyre jobban akarunk teljesíteni, és ettől pont az ellenkezője felé sodródunk. :) De hátha a kezdeti megfeszülés után a könnyed játszódás következik! Már elég erősen felderengenek az erre biztató reménysugarak.

Szerintem a lányok is agyhalottnak érzik magukat. Bár elég jól leplezik. Viszont mindkettő családanya... Edzett az idegrendszerük! :)


Ma este színház. Moncsicsiéket nézem. Hátha regenerálja az agyam a fiatal, főiskolás (pardon, egyetemista) színészhallgatók lendülete és játékkedve... játékmedve... jajjneeee!!!! :DDD


Bercsényi Péter
színész

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése