szerda, november 17

"Kongresszió"

Hiába maradt Gábor otthon lábadozni, ma bent voltunk
a lányokkal, és szövegeztünk.
Van, ami már fejből is egészen jól ment.
Van, ami nem.
Van, ami.

Jó érzés volt így hármasban együtt lenni. Azért a Magyar Nyelv Őre (Dobák Lívia, dramaturg) is velünk volt, és őrködött. Gábor adományozta neki ezt a címet, és Lívia ma olyan jól végezte a dolgát, hogy tőlem meg is kapta a "Véreskezű" rendfokozatot. Immáron mától ő a Magyar Nyelv Véreskezű Őre. :)
Azért kihasználtuk, hogy nem volt itthon a macska, és mi egerek, nekiálltunk cincogni. Kezdetnek a büfében, de épp dugig volt (Épp a Tehén volt a Holdon), és rájöttünk, hogy nem annyira praktikus ordibálva verselni, amikor pont az a lényeg, hogy összecsiszolódjunk. Ezért levonultunk a másodikra, a meghitt, neonfényes társalgóba. (Fura is, hogy végeztem, és még nappal van, hovatovább a Nap is süt...! Tiszta Hawaii!)
Nem volt semmi kényszer. Meg is álltunk időnként, egy kicsit trécseltünk, majd folytattuk a verselést. Sok gyereksztori is elhangzott, például, hogy ki ült rá egyévesen a kéthetes kistestvérére, tisztázván az erőviszonyokat, valamint hogy kit zárt rövidre a 220-szal a bátyja. Ijesztőek a gyerekek... Azt hiszem, várok még a családalapítással!
Egy idő után aztán felbátorodtam, és felhívtam a kollégáim figyelmét egy-két beszédtechnikai problémára. Nem kellett volna. Viszonozták.
De aztán olyan is lehetett, hogy megkértem Edinát, hogy csináljon másképp egy figurát. Csak nekem! Nagyon vicces volt! Vanesszából egy elég túlsúlyos kislány lett erre az alkalomra, aki saját súlya miatt kicsit nehezen vette a levegőt, és így nagyon cuki volt!
Remélem, fogunk tudni kísérletezni a karakterekkel bőven. Személy szerint picit feszengek ettől, ugyanis még nem igazán játszottam karaktereket. Nagyon szeretném jól csinálni, de egyelőre még nem találom a hangokat. De ez a legkevesebb! Mindemellett még őszintén is kell játszani! Talán majd, ha megkapom/kézbe veszem a bábokat...

Mindent egybevetve hasznos volt a mai nap.

Most pedig megyek, és meglátogatom a rendezőnket. Biztosan jól esik neki, ha viszek egy kis hamuba sült sorozatot. Valami vámpírosat. Hátha kapok még egy-két verset. Vagy sort. Vagy dalt. ;)

B.Péter

1 megjegyzés: